fbpx
ÓRATÍPUSOK
ÓRATÍPUSOK

CSOPORTOS ÓRÁK

Nem könnyű elkezdeni mozogni. Még nehezebb megtalálni azt a mozgásformát, ami számodra élvezetes és örömteli. Hogy az első óra ne vegye el a kedved, javasoljuk, hogy tájékozódj előzetesen az óratípusokról, kérd ki szakembereink véleményét. Az edző felméri a fittségi állapotodat és a nehézségi fok és érdeklődési kör alapján javasolni tud neked órát.

Mozgásos órák

MOZGÁSOS

ALAKFORMÁLÓ

Egyszerű, jól követhető óra, amely magába foglalja a vázizmok fejlesztésén, erősítésén túl a mélyizmok aktiválását, az egyensúly és a stabilitás fejlesztését, olyan eszközökkel, amelyekkel a teljes testet átmozgathatjuk. Az edzés különböző erősítő eszközök használatával történik, az alkalmazott gyakorlatok az oktató kreativitásától, a csoport összetételétől függenek.

MOZGÁSOS

AQUATRÉNING

Az aquatréning, más néven aquatraining során kihasználjuk, hogy a víz ellenállása nagyobb, mint a levegőé, mivel annál sűrűbb. Az ellenállást az izmok erejének, és a szív-ér rendszeri állóképesség növeléséhez használhatjuk fel anélkül, hogy ízületeinket megterhelnénk. A vízben végzett edzés biztonságos és hatékony fejlesztése szervezetünknek.

MOZGÁSOS

TABATA WORKOUT

A 4 perces zsírégető csoda-edzésként is emlegetett Tabata a világ egyik legnépszerűbb magas intenzitású interval tréningje (High-Intensity Interval Training, röviden HIIT). Egy Tabata nyolc darab 20 másodperces intenzív ciklusból áll, 10 másodperces pihenőkkel. Eredetileg egyetlen gyakorlat ismétlődik a nyolc ciklusban, de az órákon főleg gyakorlat párokkal dolgozunk. Ezen gyakorlatok többsége összetett, sok izmot mozgatnak meg egyszerre. Habár a cél a maximális teljesítmény az összes ciklusban, az óra minden edzettségi szinthez igazítható. Ez az edzés neked való, ha gyorsan szeretnéd az állóképességed fejleszteni, izomtónust fenntartani és zsírt égetni.

MOZGÁSOS

CROSS TRAINING

Az óra során a kondicionális képességek fejlesztésén van a fókusz. Ez az óratípus egy erőt, állóképességet és gyorsaságot növelő edzés. A pulzusszámot végig magasan tartjuk, így rövid pihenők és a gyakorlatok folyamatosan és szünet nélkül következnek. Az alapgyakorlatok között ott vannak támaszhelyzetek, guggolások, kitörések. Az óra szerves részét képezik az ugrások ugráló kötéllel, vagy zsámollyal, de a futás is az ahhoz kapcsolódó gyakorlatok is megjelennek az órán. Ajánljuk mindazoknak, akik egy intenzív, kondíciót fejlesztő órán szeretnének részt venni.

MOZGÁSOS

FUNKCIONÁLIS KÖREDZÉS

A funkcionális edzés lényege, hogy a testet egészként kezeli. Nem külön izomcsoportokra helyezi a hangsúlyt, hanem összetettebb gyakorlatokkal, egyszerre mindig több izomcsoportot dolgoztat meg. Mindezt köredzés formájában zajlik az órán. Az órán állomások vannak kialakítva, és ott különböző eszközhasználattal változatos, és az egész testet megdolgoztató gyakorlatokat végzünk.
A funkcionális köredzés bárkinek ajánlott, hiszen sokoldalúan fejleszt, sokféle eszközt használ: TRX, Kettlebell, medicinlabda, kézi súlyzó, Sparrowbag, gumiszalag, zsámoly, agility létra, agility band, Sandbag, FitBall, stb. A funkcionális edzés izmosabb és erősebb testet eredményez. Kezdőknek remek lehetőség arra, hogy megfelelő kondíciót szerezzenek, vagy megerősítsék törzsizmaikat.

MOZGÁSOS

Kondi mix

Egyszerűen és könnyen követhető óra, ahol a cél az általános kondíció fejlesztése, és a teljes test megdolgoztatása. Az óra egy alapos bemelegítéssel indul, majd egy egész testre kiterjedő edzéssel folytatódik ahol a gyakorlatok végrehajtásához különböző eszközöket is használunk. (step pad, gumikötél, kézi súlyzó x-co ,flexi-bar ,dynair párna, bosu). A színes eszköz használattal az óra változatosabbá és eredményesebbé válik. . Az óra alapelve a folyamatos hibajavítás, hogy a sérülések kockázatát minimálisra csökkentsük. Ez az óratípus kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánlható, mivel minden gyakorlat nehezíthető vagy könnyíthető egyéni edzettségnek megfelelően.

MOZGÁSOS

MOBILITY

A mobilitás a test mozgékonyságát jelenti. A Mobility órán növeljük az ízületek mozgásterjedelmét, az izmok rugalmasságát és az ez által megszerzett új mozgástartományokban erő-, és egyensúly fejlesztést végzünk.
Javítja a testtartást és testtudatosságot, a mozdulatok mozgásterjedelmét. Segít megelőzni a sérüléseket, krónikus ízületi fájdalmakat.

MOZGÁSOS

ASTANGA

Az ashtanga órán begyakoroljuk a napüdvözletek helyes kivitelezését ászanáról ászanára haladva, részletesen átvesszük a fundamentális pózokat, foglalkozunk a mozgás (vinyásza), a légzés (uddzsájí pránájáma), a dristi (a tekintet iránya) és a bandhák (energetikai zárak) összhangjával a sérülésmentes, hatékony jóga gyakorlat kialakításáért. Hajlékonyság, kimagasló erőnlét nem szükséges az órához, az asthanga jóga gyakorlásnak pont az a célja, hogy ezeket (ki)fejlesszük.

MOZGÁSOS

BOOTY PUMP

Alakformáló óratípus, amelyen a láb és a popsi kerül előtérbe.⁣

⁣⁣Minden gyakorlat a zsírégetést és az farizmok erősítését biztosítja. Kitartó munkával és helyes táplálkozással elérhetővé válik a karcsú alak, feszes és tónusos izomzat és az egészséges szervezet.⁣
⁣⁣Az órán különböző eszközökkel dolgozunk, hogy mindig más impulzust kapjon az adott testrész. Például: miniband, lábsúly, kettlebell, hot iron súlyok és step pad. Ezek segítségével nagyobb hatásfokkal dolgozunk, így könnyeben elérhetővé válik az elvárt eredmény.⁣
⁣⁣Az óra felépítése: könnyen elsajátítható, ám intenzív bemelegítéssel kezdődik. Ezután a comb és a popsi kerül terítékre, majd a talajon további farizom fókuszú erősítő gyakorlatokat végzünk. Az órát nyújtással fejezzük be, hogy elkerüljük az izomlázat és a sérüléseket.⁣
⁣⁣Kezdőként is tudsz csatlakozni, nem kell attól tartani, hogy nem tudod felvenni a ritmust. Az óra illeszkedik Hozzád, amennyit bírsz. A zene, a mozgás és Te vagy a főszerepben.

BODY AND MIND

Az elme és a test tökéletes összhangja, amely a Jin és a Jang, az erős és a gyenge oldal egyensúlyát célozza meg. A jóga, a japán Do-In-ból vett elemek, a tai-chi erőelemeit, mozgásformáit ötvözve a stabilitást, az egyensúlyt és az erőt hangsúlyozza. A légzés által irányított energiák, energia mezők felszabadítása tökéletes összhangban van a mozgással.

Body & Mind

GERINCTRÉNING

Gerinctréningen a törzs izmait fejlesztjük, erősítjük, miközben a pulzus is emelkedik. A gerinctréning során nem a fogyás a fő szempont, sokkal inkább az, hogy alakot formál, javítja az izomtónust, és edzi a hát, a has, a csípő, a váll és a karok izmait. A fokozatosság elve alapján egy alapos bemelegítéssel kezdünk, majd az egész testet átmozgató nyújtásokkal folytatjuk az órát. Majd következik az óra dinamikus 25 perce: kisebb, kombinált gyakorlatsorokkal illetve egy ténylegesen erősítő blokk statikus testhelyzetekkel, és a mélyizmokat alaposan megdolgoztató gyakorlatokkal. Az óra végén természetesen egy alapos nyújtással zárunk. Ajánljuk mindenkinek, aki óvni szeretné a gerincét, és megerősíteni azokat az izmokat, melyek ebben segítenek kompenzálva a hétköznapok terheléseit.

Body & Mind

HATHA JÓGA

Tradicionális jóga irányzat, melyben különböző gyakorlatokat ötvözzük a test az elme és a tudat harmonizálására. Az ászanák (testhelyzetek) gyakorlásával, pontos kivitelezésével növeljük a test vitalitását, egészségét közben megtapasztalhatjuk a szervezetben zajló energetikai történések. Ennek megvalósítása mindig valamilyen ellentétes erők egyensúlyba hozásával történik, ahogy egy mérleg nyelve is egyre kisebb kilengésekkel végül megállapodik a középpont nyugalmában. Maga az elnevezés is erre utal, ugyanis a „ha” szó napot, a „tha” pedig holdat jelent, ami az aktiváló és passziváló energiák jelképe. Hatha jóga órán az egyensúly az erőkifejtés és pihenés, mozgás és mozdulatlanság megfelelő arányával valósítható meg.

Body & Mind

bodyART™

Body & Mind

STRETCHING

Body & Mind

Senior torna

Az elme és a test tökéletes összhangja, amely a Jin és a Jang, az erős és a gyenge oldal egyensúlyát célozza meg. A jóga, a japán Do-In-ból vett elemek, a tai-chi erőelemeit, mozgásformáit ötvözve a stabilitást, az egyensúlyt és az erőt hangsúlyozza. A légzés által irányított energiák, energia mezők felszabadítása tökéletes összhangban van a mozgással.

A hajlékonyság fejlesztése sok mozgásszervi problémára (hát-, derék-, térdfájás…) gyógyírként szolgál. Az izmok nyújtása ugyanolyan fontos, mint az erősítése, e kettő együttes gyakorlása harmonikus fizikai, és szellemi állapotot eredményez.
A relaxációs stretching olyan összetett gyakorlatsor, mely hatására javul a vérkeringés, megszünteti a stresszt, ami merevvé teszi testünket. Ezzel csökken a mozgás utáni izomfájdalom, és könnyebbé válik a mindennapi mozgás.

A senior torna egy csoportos és preventív, a betegségek megelőzését célzó könnyed, minden ízületet átmozgató zenés torna, amely kortól és edzettségi állapottól függetlenül, bárki számára végezhető mozgásforma. Ennek segítségével megelőzhetőek az évek múlásával egyre nagyobb eséllyel fellépő mozgásszervi problémák és belgyógyászati betegségek kialakulása. Életminőség javító hatása kiegészíti és előkészíti a hétköznapok során végzett mozgásokat, mindezt ráadásul jó hangulatban és maximális figyelem mellett vezeti diplomás gyógytornászunk.

Body & Mind

PREVENTÍV GERINCJÓGA

Body & Mind

DINAMIKUS JÓGA

Body & Mind

deepWORK™

A Gerincjóga egy modern mozgásrendszer, amely könnyen befogadható és elsajátítható a modern európai ember számára. Biztonságos, stabil, izolált gyakorlatsorral a teljes testet átmozgatjuk, majd óra végén relaxációban lazítunk. Cél a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítása az anatómiai alapmozgásokra és a fascia-láncolatokra épülő gyakorlatsorokkal. Kezdő szinten elsődleges szerepe a prevenció, az egészségmegőrzés. A gerincjóga bárki számára könnyen kivitelezhető, harmonikus fejlődést eredményez.

Dinamikus jóga (Vinyasa Flow) rendkívül tudatosan összeállított, áramlásszerűen végzett gyakorlatsorokból áll, melyek komoly terhelést jelentenek az izmoknak, maximális gerinc- és ízületvédelem mellett. Bár az óravezetés csendes, a mozgás üteme lassú, igazi kihívás végigcsinálni ezeket a gyakorlatsorokat. Teljes körű testedzés, melynek fő célja az erő és a hajlékonyság fejlesztése, a megrövidült izmok nyújtása, a gerinc karbantartása, ezáltal egy funkcionálisan egészséges test elérése. Tehát a jóga alapgyakorlataival egy dinamikusabb, folyamatosabb mozgásanyagot kreálunk.í

Ez az egyedülálló tréning különböző mozgásformákra építkezik, mégis könnyen követhető. A testet egységben kezeli, célja, hogy az adott gyakorlatba minél több izom kapcsolódjon be. Egyszerű, intenzív, komplex, és teljesen más, mint az eddig ismert módszerek. Érdemes rendszeresen végezni, hiszen a kardió-, erő-, dinamikus- és statikus gyakorlatok váltakoznak benne ezáltal remek zsírégető, alakformáló, erősítő, és állóképesség fejlesztő. A DeepWork rendkívül intenzíven mozgatja át a testet és rengeteg pozitív energiával tölt fel! Kitolja az egyéni határokat, függetlenül nemtől, kortól, edzettségi szinttől! Stabilizálja és erősíti a törzsizmokat, így ülő- és mozgásszegény életmódot folytatóknak kifejezetten ajánlott.

Body & Mind

bodyART™

Az elme és a test tökéletes összhangja, amely a Jin és a Jang, az erős és a gyenge oldal egyensúlyát célozza meg. A jóga, a japán Do-In-ból vett elemek, a tai-chi erőelemeit, mozgásformáit ötvözve a stabilitást, az egyensúlyt és az erőt hangsúlyozza. A légzés által irányított energiák, energia mezők felszabadítása tökéletes összhangban van a mozgással.

Body & Mind

STRETCHING

A hajlékonyság fejlesztése sok mozgásszervi problémára (hát-, derék-, térdfájás…) gyógyírként szolgál. Az izmok nyújtása ugyanolyan fontos, mint az erősítése, e kettő együttes gyakorlása harmonikus fizikai, és szellemi állapotot eredményez.
A relaxációs stretching olyan összetett gyakorlatsor, mely hatására javul a vérkeringés, megszünteti a stresszt, ami merevvé teszi testünket. Ezzel csökken a mozgás utáni izomfájdalom, és könnyebbé válik a mindennapi mozgás.

Body & Mind

Senior torna

A senior torna egy csoportos és preventív, a betegségek megelőzését célzó könnyed, minden ízületet átmozgató zenés torna, amely kortól és edzettségi állapottól függetlenül, bárki számára végezhető mozgásforma. Ennek segítségével megelőzhetőek az évek múlásával egyre nagyobb eséllyel fellépő mozgásszervi problémák és belgyógyászati betegségek kialakulása. Életminőség javító hatása kiegészíti és előkészíti a hétköznapok során végzett mozgásokat, mindezt ráadásul jó hangulatban és maximális figyelem mellett vezeti diplomás gyógytornászunk.

Body & Mind

PREVENTÍV GERINCJÓGA

A Gerincjóga egy modern mozgásrendszer, amely könnyen befogadható és elsajátítható a modern európai ember számára. Biztonságos, stabil, izolált gyakorlatsorral a teljes testet átmozgatjuk, majd óra végén relaxációban lazítunk. Cél a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítása az anatómiai alapmozgásokra és a fascia-láncolatokra épülő gyakorlatsorokkal. Kezdő szinten elsődleges szerepe a prevenció, az egészségmegőrzés. A gerincjóga bárki számára könnyen kivitelezhető, harmonikus fejlődést eredményez.

Body & Mind

DINAMIKUS JÓGA

Dinamikus jóga (Vinyasa Flow) rendkívül tudatosan összeállított, áramlásszerűen végzett gyakorlatsorokból áll, melyek komoly terhelést jelentenek az izmoknak, maximális gerinc- és ízületvédelem mellett. Bár az óravezetés csendes, a mozgás üteme lassú, igazi kihívás végigcsinálni ezeket a gyakorlatsorokat. Teljes körű testedzés, melynek fő célja az erő és a hajlékonyság fejlesztése, a megrövidült izmok nyújtása, a gerinc karbantartása, ezáltal egy funkcionálisan egészséges test elérése. Tehát a jóga alapgyakorlataival egy dinamikusabb, folyamatosabb mozgásanyagot kreálunk.í

Body & Mind

deepWORK™

Ez az egyedülálló tréning különböző mozgásformákra építkezik, mégis könnyen követhető. A testet egységben kezeli, célja, hogy az adott gyakorlatba minél több izom kapcsolódjon be. Egyszerű, intenzív, komplex, és teljesen más, mint az eddig ismert módszerek. Érdemes rendszeresen végezni, hiszen a kardió-, erő-, dinamikus- és statikus gyakorlatok váltakoznak benne ezáltal remek zsírégető, alakformáló, erősítő, és állóképesség fejlesztő. A DeepWork rendkívül intenzíven mozgatja át a testet és rengeteg pozitív energiával tölt fel! Kitolja az egyéni határokat, függetlenül nemtől, kortól, edzettségi szinttől! Stabilizálja és erősíti a törzsizmokat, így ülő- és mozgásszegény életmódot folytatóknak kifejezetten ajánlott.

Több, mint 20 féle csoportos óra közül választhatsz. Találd meg a számodra megfelelő mozgásformát. Ismerkedj meg edzőinkkel, oktatóinkkal!

hu_HUHungarian