fbpx
A bőrápolás tavaszi ruhatára

Dátum

 Talán tavasszal változik legnagyobbat a világ. Stagnálásból a változásba. Megállásból a mozgásba. Régiből az újba. 
Mi a változás? A lendület, a rugalmasság, a hajlékonyság lehetősége. 
Mi a rugalmasság? Alkalmazkodóképesség a változáshoz, a változó viszonyokhoz. A naphoz, ami épp ma megadatik. 
 
A rugalmasságban az ideális állapot a test és lélek egysége. A test rugalmassága kihat a lélekre és viszont. 

A rugalmas lélek és a test nem, vagy ritkábban törik. Meghajolhat, összenyomhatja őt is az élet, a körülmények, de könnyebben visszaáll a saját középpontjába, a stabilitásába, hamarabb találja meg a kontrollt, mert nem megtört, csak meghajolt. S van ebben talán még az alázatból is valami. 

 

A testi, lelki hajlékonyság nem mentesít a nehézségek alól, de segít az átmenetekben, a változásokban. 

 

Hisszük, hogy a természet tavaszi változásai a testünkben is leképződnek, a nyirokkeringésben, a faggyútermelődésben, az izmok nyújthatóságában. Ahogy az idő langyosságával lekerül rólunk a téli kabát, úgy az arcunkról való gondoskodásban is jó pasztell színekre váltani. 

 

A bőrünk egy élő, és ezért folyton változó szövet. Változik a korral, változik az érzelmeink hullámvasútján, és változik az évszakokkal. A személyre szóló kozmetika ezért nem csak azt jelenti, hogy találd meg a csak Neked szóló kozmetikumot, hanem hogy tudjál ebben változtatni az évszakok körforgásában, és egységben lásd az arcodat az egész testeddel. 

 

Ahogy az olvadó víz megindul a természetben, a fák nedveiben, úgy a testünk is rezonál erre. Aki végezte már ugyanazt a gyakorlatsort az év egészében, pontosan tudja, hogy a tavasz azon a ponton jön el, amikor váratlanul a test nyújthatóbbá válik, a gyakorlatok pontosabbak, könnyedebbek. 

 

Az arcbőr rugalmassága az elegendő folyadékfogyasztással és a tisztasággal kezdődik. Ha máskor nem, tavasszal egy kozmetikai bőrtisztítás a legtöbbünknek ajánlott, hogy a bőr könnyedebbé, légiesebbé válhasson, jobban tudja hasznosítani a krémeket, olajokat. Ha van bennünk nyitottság, csodás lehet mindezt összekötni egy hosszabb-rövidebb böjti időszakkal, vagy legalább fokozottabb folyadék fogyasztással és aromaterápiás testkezeléssel.  

 

A tél fenyő-, föld- és fahéj illatú csendje után, amikor a védelmen, a melegen, a tűz őrzésén van a hangsúly, tavasszal a pattanó rügyek, a csörgedező víz hívására a nyirokkeringés támogatásával, könnyebb textúrájú arcolajok és arckrémek használatával válaszolhatunk, segítve a testünk átállását, lendületet adva a bőrünknek. 

 

A megtisztulás energiáját otthon a Hungarian Spring Arcradír heti használatával vihetjük be az életünkbe. Az arcradírban levő orvosi zsálya illóolaja olyan a bőrünknek, mint egy alapos és gondos bejárónő az otthonunknak, aki nem csak kiszellőztet, de rügyező faágat is tesz az asztalra. Ha egyébként a bőrünk állapota nem indokolja a Hungarian Spring mélytisztító iszapmaszk állandó használatát, tavasszal akkor is frissességet, erőt adhatunk vele a bőrünknek, heti egy alkalommal az arcradírozás után használva.

Testünk hidegen sajtolt növényi olajokkal való táplálásánál jobb nem történhet velünk. Két titka van annak, hogy egy csodás és életre szóló kaland és rituálé vegye ezzel kezdetét. Arc- és testolajat csak nedves bőrre kenünk, így gyorsan felszívódik, és a táplálás mellett hidratál. Másrészt a kísérletező kedvünket mindig őrizzük meg, legyünk nyitottak az életünk, az évszakok, a testünk változásaira. Arcolaj alá mindig arcpermetet használjunk.

 

Az Aminea arcolaj az érzékeny bőrök arcolaja. A benne levő olasz szalmagyopár az egyik legértékesebb illóolajunk, gyulladáscsökkentésben, érfalerősítő hatásban megkerülhetetlen. Az olasz szalmagyopárt más néven Immortelle-nek, azaz halhatatlannak nevezzük, ez az illóolaj magában hordozza az örök ifjúság, a soha véget nem érő tavasz minőségét. Tökéletes választás tavasszal, segíti a bőrt a napsütéshez, meleghez, fényhez való alkalmazkodásban. 

 

A Florina arcolaj a folyékony tavasz, benne a frissen vágott fű, a csörgedező patak, az illatos szellő, a keserűnarancs-virág, a szantál, a rózsafa illóolajai segítenek az átmenetekben, legyen ez az évszakváltás, vagy az érzelmek változása. 

 

A Hungarian Spring Extra Hidratálókrém tökéletesen táplál és véd a tavaszi időben, de nem nehezíti el a bőrt. A benne lévő termálvíz pontosan azt a minőséget erősíti bennünk, amit a tavasz hív életre. Nyitottságot az újra, az áramlást, a lelkesedést. 

 

 

Már kora tavasszal is nagy hangsúlyt kell helyezni a napfény elleni védelemre akkor, ha májfoltok, hiperpigmentált foltok vannak az arcbőrön, ha világos, szeplős a bőrünk. Ezt a védelmet adhatja a Sunsol SPF 25 napteje 1:1 arányban keverve a megszokott hidratáló arckrémünkkel. 

A tavasz hívószava a lelkünknek, az arcunknak és a testünknek egyaránt, hogy a víz hajlékonyságának, rugalmasságának érzetét engedjük magunkba, legyen az szauna, bikram jóga, fürdő kúra, böjt, vagy termálvíz a bőrömnek. Így a nehézségekről nem visszapattanunk, hanem átfolyunk rajta, mellette, mert egy valamiben biztosak vagyunk. Ha valamivel dolgunk van, az élet újra, és újra megajándékoz a lehetőséggel, hogy találkozzunk vele, mindaddig, amíg nem rendeztük egymással a sorainkat. 

 

 

További
cikkek

hu_HUHungarian