EESZT védettségi igazolvány applikációval rendelkezőket is várja az Oxygen Naphegy! - oxygenwellness.hu

hnektkpturbxy9lntc1zjc3zdyyzje2ntm0ytjhmjllytrkzdvhodq5zc5qcgeslqmaqs0isc0eqzuczqnsamld.jpg

EESZT védettségi igazolvány applikációval rendelkezőket is várja az Oxygen Naphegy!

Mire jó a védettségi igazolás applikáció?

A Google Play áruházban „EESZT alkalmazás” nevű, az App Store-ban pedig „EESZT Lakossagi” nevű applikáció nagyban megkönnyíti mind a Ti , mind a mi dolgunkat.

Az alkalmazás tehát nagyban segíti azoknak az életét, akik már megkapták az oltást, de valamilyen oknál fogva a védettségi igazolványt még nem.

Az alkalmazás az első védőoltás rögzítése után gyakorlatilag azonnal képes igazolni az oltás tényét, mert közvetlenül össze van kötve az oltóorvosok által használt informatikai rendszerrel (EESZT). Az alkalmazás így egyértelműen jelzi az oltás hiányát is. A mobilalkalmazás tehát az oltás tényét igazolja, a vírusfertőzésen való átesettséget nem igazolja, azt továbbra is csak a védettségi igazolvány igazolja.

Hogyan tudod használni az applikációt?

1) Töltsd le az EESZT mobilalkalmazást a telefonodra!

2) Regisztrálj a www.eeszt.gov.hu honlapon! Ehhez elektronikus azonosítás szükséges (Ügyfélkapu, e-Személyi Igazolvány, Telefonos Azonosítás).

3) Regisztráció során meg kell adnod egy 6 jegyű PIN kódot, a mobileszközön az alkalmazás használatához is csak ezt a PIN kódot kell használni.

4) A regisztráció után az alkalmazás használatra kész.

5) Az alkalmazás használatához jelentkezz be a regisztráció során megadott PIN-kóddal!

6) Válaszd ki a COVID-oltásigazolás menüpontot; amennyiben van megfelelő oltás, megjelennek annak információi. A felhasználó azonosítását követően igazolja az oltott nevét, TAJ-számát, az oltás idejét, vagy annak hiányát.